dimakiArt

Direkt zum Seiteninhalt

Hauptmenü

Βιογραφικό

ΠΡΟΦΙΛ

H Άννα Δημάκη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.Είναι πτυχιούχος ΝΟΕ ΑΠΘ,ζει και εργάζεται
στη θεσ/νικη.
Είναι μέλος του συλλόγου ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας και της UNESCO club of the department of Piraues and Island
Tα τελευταία χρόνια παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής δίπλα
σ
ε καταξιωμένους ζωγράφους.
Πιστεύει στη δύναμη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς και το αποδεικνύει με τη συμμετοχή της ως διοργανώτρια και ως χορηγός σε εικαστικά δρώμενα.

Οι καλλιτεχνικές της ανησυχίες άρχισαν από τα παιδικά της χρόνια
.  
Πίνακές της βρίσκονται σε δημόσια κτίρια του Δήμου Αλεξανδρούπολης και στη Ρωσία στην Αίθουσα Τέχνης του Πνευματικού Κέντρου της Καλούγκας.
Η καλλιτεχνική της πορεία έχει παρουσιαστεί από ραδιοφωνικές
,τηλεοπτικές εκπομπές και έντυπο τύπο Εφημερίδα Real News,Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος,Εφημερίδα Αυριανή,Εφημερίδα Ελληνικός Βορράς,Εφημερίδα Αγγελιοφόρος,Εφημερίδα Μακεδονία,Εφημερίδα Φωνή των Πειραιωτών,ραδιόφωνο ΜΥΘΟΣ FM, ΕΤ-3 TV ,Eγνατία ΤV,ΑΝΤ-1,ALPHA, Αθήνα 9,84 κοινωνικό ραδιόφωνο,Δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης,TV-100 , FM-100,6 Αιρετικά Μαθήματα Πολιτισμού,περιοδικό Glow,περιοδικό Social και ηλεκτρονικό τύπο.
Mέσα από τα έργα της υμνεί την γυναίκα:
-Την γυναίκα γυμνή πρόκληση
-Την γυναίκα έρωτας
-Την γυναίκα σύμβολο της γονημότητας

Η έμπνευσή της   τις περισσότερες φορές βασίζεται σε  στιγμές που συχνά μπορεί να είναι απαρητήρητες για τους άλλους.Τα θέματα τα επιλέγει με βάση τις δικές της εκφραστικές ανάγκες.Δεν ακολουθεί κάποιο συγκεκριμένο ύφος.Άλλωστε την Τέχνη την προσεγγίζει ο καθένας με τον δικό του ύφος.Αυτό που την ενδιαφέρει είναι το ίδιο το έργο παρά σε ποιά κατηγορία θα πρέπει να ενταχθεί.
Στα έργα της κυριαρχούν τα θερμά χρώματα
.
Από πολύ μικρή η τέχνη στάθηκε αρωγός στη ζωή της και μέσα από τα έργα της

δημιουργ
εί ένα προσωπικό ύφος όπου προσπαθεί να αποδώσει έντονα την
αίσθηση της μοναξιάς.
Δύο από τους  τελευταίους πίνακές  της έχουν γίνει εξώφυλλα βιβλίων.
Τα έργα της είναι ελαιογραφίες.
Έχει λάβει μέρος στις εξής εκθέσεις:
1.Χ
ατζηγιάννειο Λάρισσας άιος 2011)
2.HOTEL EGNATIA PALACE Θ
εσσαλονίκη ούνιος 2011)
3.Β
ότσια 2011 Δήμος Θεσσαλονίκης (Οκτώμβρης 2011)
4.VERSALIES (PIANO BAR Ν
οέμβρης 2011 Θεσσαλονίκη)
5.Μ
έγαρο Ζάππειο ομαδική υπό την αιγίδα της Unesco (Ιανουάριος 2012)
6.Κ
εντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκηςπρίλιος 2012),ατομική έκθεση υπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης
7.Ψ
αράκεια 2012 (Ιούνιιος 2012 Θεσσαλονίκη)
8.SANTE
ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ Μητροπόλεως 70 Θεσσαλονίκη (ατομική έκθεση Οκτώμβρης-Νοέμβρης 2012)
9.Κατώι του Βιβλίου Θεσσαλονίκη (ατομική έκθεση Δεκέμβρης 2012-Απρίλιος 2013)
10.Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισσας,ομαδική έκθεση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας υπό την αιγίδα της επιστημονικής οργάνωσης "Ευχή Ζωής" (8-9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013)
11.
Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (7-9 Μαρτίου 2014) συνδιασμός ατομικής έκθεσης και ελληνοτουρκικής (με συμμετοχή 56 ελλήνων και Τούρκων καλλιτεχνών) σε συνεργασία της ιδίας με την Πανελ.Ετ.Πολστ.Εκδ. ''Φως Τέχνης Ανέσπερον"
12.
Αναβάθμιση Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Θεσσαλονίκης,ομαδική φιλανθρωπική έκθεση Τέχνης με θέμα την "Διαφορετικότητα" για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (4-13 Απριλίου 2014)
13.Γ' Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης,ομαδική έκθεση για την παγκόσμια ημέρα χρώματος ,ομαδική με φιλανθρωπικό χαρακτήρα για τους άστεγους του δήμου Θεσσαλονίκης (Μάιος 2014)
14.Λαογραφικό Μουσείο Αφύτου Χαλκιδικής  (ατομική 18-26 Ιουλίου 2014)
15.Βουλευτικό (8-12/09/2014 Ναύπλιο).Ομαδική έκθεση με θέμα:"Επανάσταση", σε συνεργασία της ιδίας με την Πανελλήνια Ετ.Πολιτστ.Εκδ. ''Φώς Τέχνης Ανέπερον".
16.Remezzo Πολυχώρος Τέχνης Δήμος Θεσσαλονίκης (01-10/10/2014).Ομαδική έκθεση του Εργαστηρίου Καλών Τεχνών Γ.Ψαράκη και του Διαπολιτιστικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
17.Γ΄Κοινότητα Δήμου Θεσσαλονίκης ομαδική έκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας για την παγκόσμια ημέρα χρώματος με τον εικαστικό σύλλογο Γ.Ψαράκη (02 έως 07 Μαίου 2015)
18.The New York Art Connection Gallery (02
έως 10/05/2015 New York). Ομαδική στο long Island New York υπό την Αιγίδα της Unesco.
19.Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζα Πειραιώς Θεσσαλονίκης (20/05/2015 έως 05/06/2015).Ομαδική του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Β.Ελλάδος.
20.Tucker Robbins & Chiff Young Galleries New York Design Center (15
έως 21/05/2015 ) ομαδική φιλανθρωπική εκδήλωση sup.Art.ing Students στη Νέα Υόρκη υπό την Αιγίδα της Πολιτείας Πολιτισμού, σε συνεργασία με την ομογένεια όπου όλα τα έσοδα διατέθηκαν  για τη σίτιση 300 απόρων μαθητών των σχολείων Ν.Θεσσαλονίκης.Η έκθεση ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβρη 2015 και ταξίδεψε σε μεγάλα πολιτιστικά κέντρα της Ν.Υόρκης
21.
Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.Ατομική έκθεση υπό την Αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων (29 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2015) η οποία στήριξε τον αγώνα ενημέρωσης και πρόληψης του συλλόγου Άλμα Ζωής Ν.Θεσσαλονίκης.Τίτλος έκθεσης "Αναζητώντας τη γυναίκα".Η καλλιτέχνιδα βραβεύτηκε με τιμητική πλακέτα για την προσφορά της στον Πολιτισμό από τον Πρόεδρο του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων Ι.Μαρωνίτη.
22..Remezzo Πολυχώρος Τέχνης Δήμος Θεσσαλονίκης
Νοέμβρης 2015.Συμμετοχή στην ομαδική έκθεση του Εργαστηρίου Καλών Τεχνών Γ.Ψαράκη
23.Γκαλερί Ρώ (27 Ιανουαρίου-6 Φεβρουαρίου 2016).Ατομική έκθεση ζωγραφικής με θέμα
: "Γύναι Γή Γυναίκα"
24.Πολιτιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο 2016 με αφορμή το πολιτιστικό έτος Ελλάδας -Ρωσίας υπό την Αιγίδα του Υπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,της Ιερής Μητρόπολης Θεσσαλονίκης,του Βυζαντινού Μουσείου,του Κρατικού Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης,του Ρωσικού Προξενείου και της Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων.Η έκθεση φιλοξενήθηκε στο Ρωσικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Κτίριο Μακεδονικών Σπουδών),στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης,στο Συνεδριακό Κέντρο Ν.Γερμανός (ΔΕΘ) και στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος.
25. Γ΄Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης.Ομαδική έκθεση ζωγραφικής με το σύλλογο του Εργστηρίου Γ.Ψαράκη φιλανθρωπικού χαρακτήρα για την  στήριξη των αστέγων της Θεσσαλονίκης (Μάιος 2016)
26.Project για την διάδοση του ελληνικού πολιτισμού στη Ρωσία η οποία πραγματοποιήθηκε στην Καλούγκα Ρωσίας σε συνεργασία με το Ρωσικό Κέντρο Θεσσαλονίκης 14/10 έως 18/10/2016 .Ο πίνακας "Αυγούστα" της κ.Δημάκη ανήκει στη Αίθουσα Τέχνης του Ρωσικού Πνευματικού Κέντρου Καλούγκας.

27.Συμμετοχή στην
Art International Thessaloniki 1/12 έως 4/12/2016
17/12/2016  Τελετή βράβευσης της κ.Δημάκη από το Ρωσικό Προξενείο στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης για τη διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού στη Ρωσία
17/05/17 Hotel Grand Hotel  εκδήλωση και έκθεση ζωγραφικής αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ποντίων με Απαγγελία ιστορικών κειμένων & χαιρετισμών από τους:
Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Ολυμπιονίκης.
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη.
Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης
Αναστασία Κελεσίδου, Ολυμπιονίκης.
Γιώργος Ποζίδης, Ολυμπιονίκης.
Ένωση Ποντίων Πανοράματος.
26/06/17  Gallery Myro έκθεση ζωγραφικής
με τίτλο " ONE "


Anna Dimaki was born in Alexandroupolis.
She has got a bachelor degree in economics of the Aristotle University of Thessaloniki.
She lives and works in Thessaloniki as a health consultant in pharmacy. She attended painting lessons alongside renowned
artists. Her paintings always have woman as a main theme. Through them she praises the feminine nature,
reveals its beauty, interior and exterior, the strength of  her role in life and society from ancient times to today.
Her works are distinguished for their realism, sensitivity, special movement and erotism.
Through all these, you can see the soul of the modern woman, a woman who wants to be in touch and talk to you.
Her paintings are realistic with abstract tendencies giving a very sensual effect on viewers.
She is a member of the Association of Painters of Thessaloniki and Northern Greece
and UNESCO Piraeus and Islands from where she  has taken honors for her contribution to culture.
Some of her works has been book covers. She has made seven solo exhibitions and has participated
in more than 20 group exhibitions in Greece and abroad and her works are in public buildings in Greece and Kaloygka Russia
as well as in private collections in Greece, Europe and USA.
She has accolades and honors in Greece and abroad. She believes in the power of solidarity and social contribution so she participates as
a host and sponsor in art events charities. .
Δήλωση ψυχής....

"Την Τέχνη την προσεγγίζει ο κάθε καλλιτέχνης με τον δικό του τρόπο.Μέσα από αυτήν εξυμνώ την γυναίκα,την θηλυκότητα,τον ερωτισμό της,την ανεξήγητη και μυστηριώδη έκφρασή της.Ως καλλιτέχνης πέρα από τις ανάγκες της καθημερινότητας,αισθάνομαι την ανάγκη να συμβάλλω ουσιαστικά στην ενημέρωση για την πρόληψη <<σιωπηλών νόσων >> που μαστίζουν τον γυναικείο πληθυσμό επιφέροντας πολύ δυσμενείς επιπτώσεις,όχι μόνο στο ίδιο το άτομο και στο άμεσο περιβάλλον του αλλά και στο κοινωνικό σύνολο.Η έγκυρη ενημέρωση για την αναγκαιότητα να τιθασεύσουμε την σεξουαλική απελευθέρωση και να ισορροπήσουμε τις σεξουαλικές παρορμήσεις,παίζει καθοριστικό ρόλο στην καταστολή μετάδοσης τέτοιων νοσημάτων,ενισχύει την υγιή γονιμότητα,απαλλάσει τον άνθρωπο από κοινωνικό αποκλεισμό ή από την μακροχρόνια και αμφιβόλου αποτελέσματος φαρμακευτική αγωγή και χαρακτηρίζει το άτομο αντάξιο των ευθυνών του.Τότε είναι ικανό να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και να γίνει δημιουργός αλλαγών κοινωνικής συμπεριφοράς.
Εξαιτίας του ασυμπτωματικού χαρακτήρα πολλών ασθενειών,πολλοί άνθρωποι νοσούν χωρίς να το γνωρίζουν....Ίσως όμως γνωρίζουν τον κίνδυνο που ελοχεύει όταν το σεξουαλικό ένστικτο πρυτανεύει της λογικής και των συνεπειών μιας τυχόν μετάδοσης (λοβού) που μπορεί στην καλύτερη περίπτωση να τον σημαδέψει για την υπόλοιπη ζωή του,στερώντας του κάθε χαρά και κάθε επιθυμία"

Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές Ελλάδας και εξωτερικού(Βραζιλία
,Κύπρο,Δανία,Τουρκία,Ν.Υόρκη και Γερμανία)
e-mail:info@dimakiart.com και farmakeio23anna@yahoo.gr
http://www.dimakiart.com/

 
Zurück zum Seiteninhalt | Zurück zum Hauptmenü